درباره ی میکروتیک:
شرکت میکروتیک MikroTik درسال 1995و در کشور لتوانی اروپای شرقی توسط دو دانشجو MIT آمریکا به منظور توسعه روترها و سیستم های سرویس دهنده های اینترنتی (بیسیم) تاسیس شد. اولین محصول این شرکت سیستم عامل میکروتیک بود که توسط نگارشی از سیستم عامل لینوکس بنیان گذاشته شد. همزمان با شروع استفاده از استاندارد 802.11 در تکنولوژی وایرلس امکان استفاده از این تکنولوژی در این سیستم عامل نیز افزوده شد.
میکروتیک سخت افزارها و نرم افزارهایی را ارائه می کند که در بسیاری از کشورهای جهان برای ارتباطات اینترنتی و اینترانتی به کار می روند. در سال 2002 میکروتیک تصمیم گرفت تا سخت افزار اختصاصی خود را با سیستم عامل خود ترکیب کرده و با نام تجاری RouterBoard به بازار عرضه نماید. نمایندگان فروش این شرکت تقریبا در هر نقطه ای از کره زمین به مشتریان خود سرویس و خدمات ارائه می کنند. شرکت میکروتیک در ریگا، پایتخت کشور لیتوانی واقع شده است.
اهداف و ویژگی های خاص
در واقع هدف از ایجاد سیستم عامل ، رقابت با سیستم عامل معروف IOS سیسکو بود که بررویPCها نصب می شود و ارائه امکانات بی نظیری از جمله روتینگ ، فایروال ، VPN ، مانیتورینگ ، Qos ،Hotspot ، Load-Balancingو سرویس های کارآمد دیگری که در مدیریت شبکه ها است. یکی از عوامل پیشرفت این سیستم عامل پایداری آن در ارائه سرویس ها در شبکه های کوچک ، متوسط و بزرگ بود که تمام کاربران خود را تحت تاثیر قرار می داد.
تجربه و مهارت میکروتیک در ساخت سخت افزارهای استاندارد مسیر یابی ،منجر به تولید سیستم عامل RouterOS در سال1997گردید. از ویژگی های مهم این سیستم عامل می توان به ثبات بسیار بالا ، قابلیت کنترل بی نظیر و انعطاف پذیری بالا برای بهره گیری از انواع رابط ها (Interface) و مسیریابی پیشرفته، نام برد. یکی دیگر از مزایای این سیستم عامل نسبت به رقبای قدرتمند خود امکان کانفیگ توسط یک نرم افزار به نام winbox در سیستم عامل ویندوز بود که با محیط کاربری گرافیکی احساس راحتی بالایی به کاربران خود جهت تنظیمات این دستگاه می دهد.
محصولات میکروتیک :
در سال 2002 میکروتیک برای پایداری بالاتر در سخت افزار معمولی PC باید وارد تولید سخت افزار های جدیدی برای سیستم عامل خود شود. این موضوع نشان دهنده این بود که میکروتیک دیگر به دلایلی به همه PCها اعتماد ندارد، زیرا PCها تنوع زیادی داشتند و برای محیط های حرفه ای شبکه ساخته نشده بودند، مشتریان نمی توانستند یک PC بزرگ و غیر پایدار را در شبکه های بزرگ استفاده کنند.
ناگزیر میکروتیک تصمیم به تولید محصولات سخت افزاری با نام Routerboard کرد. این محصولات سخت افزاری یک نسخه از PC های معمولی در ابعاد کوچک بودند که برای شبکه ها طراحی شده بود. میکروتیک در این سالها با پیشرفت سیستم عامل خود، پیشرفت های زیادی در سخت افزار های خود به وجود آورد. که این موضوع منجر به آن شد که ارائه دهندگان سرویس های اینترنتی بزرگ در اقساط نقاط جهان از جمله ایران به استفاده از میکروتیک به جای محصولاتی از قبیل سیسکو روی آورند.
تفاوت سخت افزار ها در منابع سخت افزاری مانند CPU، رم، لایسنس، پورت های شبکه و اسلات های آن است میکروتیک همیشه تمایل داشته تکنولوژی ها و ایده های روز دنیا را در نرم افزار و سخت افزار خود توسعه دهد. محصولات این شرکت عبارتند از: روتر بورد، رایو وایرلس، کر روتر، اینترفیس، لوازم جانبی و …
دوره های آموزشی میکروتیک :
میکروتیک مشاوران آموزش دیده ، مراکز آموزشی و فروشندگان مختلفی در سراسر جهان دارد.
بیش از ۱۵۰۰۰ مهندس آموزش دیده و دارای مدارک میکروتیک در جهان وجود دارند.
میکروتیک مانند اکثر تولیدکنندگان تجهیزات شبکه مدارکی برای نشان دادن توانایی های افراد در کار با تجهیزات این شرکت دارد.
<MTCNA – MikroTik Certified Network Associate
MTCRE – MikroTik Certified Routing Engineer
MTCWE – MikroTik Certified Wireless Engineer
MTCTCE – MikroTik Certified Traffic Control Engineer
MTCUME – MikroTik Certified User Management Engineer
MTCINE – MikroTik Certified Inter-Networking Engineer
MTCIPv6E – MikroTik Certified IPv6 Engineer
MTCSE – MikroTik Certified Security Engineer
MTCSWE – MikroTik Certified Switching Engineer